25 Nisan 2014 Cuma

Foule Sentimentale

Sabah evden çıktığımda arabada radyoyu açtım ve çalan şarkı aşkı düşürdü aklıma ....
Ben büyüdükçe ,aşk da değişiyordu ve güzelleşiyordu ..Daha da büyüyordu ve vazgeçilmez oluyordu.

Önce fahrenheit kokusuydu aşk,öğle tatillerinde Mc Donalds'a gitmekti.Çok şanslıydık çünkü kocaman bize ait bir saatimiz vardı.Eve döndüğümüzde de ödevlerden sonra uzun telefon konuşmalarımız yeterdi bize...

Biraz daha büyüdüm ve aşk gece on ikiye kadar süren zamanki , zaman oldu.Şimdi rengini bile hatırlamadığım o arabadan inip eve dönmek benim için  en zor şeydi o küçük hayatımda..Eve vardığını duymadan uyumak olmazdı,cep telefonları yoktu o zamanlar ama bir kere çaldırılan ev telefonları vardı. Fransızca müziklerdi aşk,soğuk havalarda arabada beş dakika daha sohbet etmekti,kavga edince ilk kim arayacak diye beklemekti... O kadar masum ve içtendi. En büyük kavgalar ,aslında o kadar küçüktü ki o yüzden bu kadar güzeldi....

Sonra biraz daha büyüdü aşk ve o aşkla ben de büyüdüm . Artık biraz daha gerçekti. Biraz masumiyetini kaybetmişti ama hala güzel,hala heyecan vericiydi herzamanki gibi.. Daha elle tutulur olmuştu. Aşkla beraber hayat da daha gerçekçi olmuştu.Yapılması gerekenler,beklentiler vardı artık aşkla beraber. Lou Reed,U2,Cure,Orhan Gencebay,Levent Yüksel,Teoman olmuştu aşk. Bazen bir bardak buzlu votka,bazen de bir kadeh beyaz şaraptı aşk..Biraz daha düşünmek ,anlamak lazımdı artık aşkı..

Hazırlıkmış aslında hepsi..Hayata,istediklerime,istemediklerime,önceliklerimi anlamaya,kendimi tanımaya,gerçek hayatla yüzleşmeye,mücadele etmeye,mutluluğa,huzura hazırlık..

Zaman lazımmış anlamak için tüm yaşadıklarımı ve yaşayamadıklarımı. Ne gül vaktinden önce açar,ne güneş vaktinden önce doğar. Beklemek ve sabretmekmiş önemli olan ..






21 Nisan 2014 Pazartesi

Hayat Kokusu



Filmlerdeki geçmişe uzay araçlarıyla yapılan yolculukları ,gerçek hayatta,havada uçuşan ve beni beklemediğim bir anda karşıma çıkan ve beni tokat gibi çarpan kokularla yaşıyorum .

Bazen bir çiçek,bir parfüm,bir yemek,bir mekan,denizin,ormanın,yağmurun kokusu beni hiç hatırlamadığım belki de unutmayı tercih ettiğim bir zamana ve belli bir olaya götürebiliyor. Sanki gizli bir güç beni olduğum yerden başka bir zamana ışınlayabiliyor . Bu kadar güçlü ve net hissedebiliyorum . Ve her seferinde bu yolculuk beni şaşırtıyor,etkiliyor ve hüzünlendiriyor..

Sokakta karşılaştığım bir arkadaşımı ,başıma gelecekleri bilmeden eğilip öptüğümde,havada uçuşan o  parfüm kokusu ,bana katşımdakinin kim olduğunu unutturabiliyor. O anı tekrar yaşamak veya o ana geri dönebilmek için müthiş bir yalnız kalma isteği duyuyorum . Uyanmak istemediğim bir rüya veya sonunu bildiğim bir filmi tekrar tekrar seyretme isteği gibi o anı tekrar yaşamak istiyorum . Çok uzakta kalmış bile olsa,hatırlamak,hissetmek iyi geliyor. Hele ki bir de yüzümde bir tebessüm bırakabiliyorsa ,içimi bir huzur ve rahatlama duygusu sarıyor. Ve sonunun ne olduğunu düşünmeden geçmişimi boşa geçirmemişimi düşünüyor ve mutlu oluyorum .

Hiç hatırlamadığım veya hatırlamamayı tercih ettiğim zaman dilimlerini sanki dünmüş gibi yaşatan bu güçlü his bana boşa geçirilmemiş bir hayatı hissettiriyor.. Artık canımı acıtmayan bu hatıralar hayatın ne olduğunu bana tekrar düşündürtüyor. Yaşadıklarım,unuttuklarım,geriye attıklarım ve bir anda kolayca tekrar geri gelip ben de burdayım diye bana göz kırpanlarla beraber kocaman bir bütün olan benim Dünyam bana uzaktan el sallıyor .. Ben de ona bana yaşattıkları ve verdikleri için teşekkür ediyorum ve onu çok seviyorum .


14 Nisan 2014 Pazartesi

Pesah Tatlısı

Pesahın gelişi nereden mi belli olur ?? Tabii ki keklerin ,tatlıların mis gibi evi saran kokusundan ...
Bizim evde olmasa bile , annelerimizin evinde pişen çeşit çeşit yemeklerden ve tatlı telaşlarından ....
Uzun zamandır sesini duymadığımız arkadaşlarımızın ve akrabalarımızla tekrar bayramlaşmak bahanesiyle seslerini duymaktan ...
Artık yavaş yavaş baharın gelişinden ..

Ben yemek yapmayı çok sevmeme rağmen bu bayramın hazırlıkları bana herzaman zor gelmiştir.Şimdilik annelerin evinden aldığım ve yaptığım sebze yemekleriyle idare etmeye çalışıyorum .

Ama her sene tatlıları ben yaparım . Üç,dört tane kek yapıp anneme,anneanneye,kayınvalideye,ofise dağıtırım . Bayram yemeğinden sonra yenilen tezpişti de kime yemeğe davetliysek giderken yanımızda götürülür .Bol şerbetli,tarçınlı ,cevizli bu tatlının tarifini sizinle paylaşmak istedim ..

Öncelikle şerbetini hazırlamayı tercih ediyorum . Küçük bir tencereye ,8 kahve fincanı su ,7  kahve fincanı şeker,yarım limon ve bir vanilya ekleyip 15-20 dakika kaynatıp,soğumaya bırakıyorum .

6 yumurtaya,2 bardak şeker ekleyip çırpıyorum .İyice köpürdükten sonra yarım bardak sıvı yağ, bir portakalın suyunu ,biraz tarçın ve 1,5 bardak unu ekleyip kısa bir süre karıştırıyorum . Mikseri kapatıp rendelenmiş bir portakal kabuğu ,iki elma ve 1,5 bardak cevizi tahta kaşıkla karıştırıp ,altı yağlanmış dikdörtgen bir fırına dayanıklı cam kaba döküyorum . Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişiriyorum .

Fırından çıkardıktan sonra beş on dakika bekleyip istediğim şekilde kesiyorum .( şerbeti daha iyi çeksin diye) ..Soğumuş şerbeti döküp soğumasını bekliyorum ....

Bu seneki bayram tatlılarımız da hazır .

Herkese mutlu,sağlıklı,huzurlu bayramlar..

9 Nisan 2014 Çarşamba

Ben Neyim 2?

Herzaman için erken ,herzaman için zamansız,herzaman için kocaman bir soru işareti,herzaman için anlamsız,herzaman için kocaman bir boşluk,herzaman için yakışıksız...

Hayata gözünüzü açtığınız andan itibaren size hep eşlik eden ,sanki cebinizde taşıdığınız ürpertici bir gerçeğim ben ! Yokmuş gibi davrandıkça,benimle ilgili fazla konuşmadıkça beni uzağınızda tutacağınızı sanırsınız...
Değişik şekillerde girerim hayatınıza .Habersiz,aniden ,beklenmedik olabilirim..
Ya da hazırlarım karşımdakini yavaş yavaş..Kendimi ,gireceğim kişinin hayatının orta yerine oturtur,bir süre onunla beraber yaşarım .Somut bir kavram olmadığımdan başlar sorgulamalar,sebep aramalar,sonuç bulma çabaları ..Düşürdüm mü o şüpheyi karşımdakine başlar huzursuzluk,bitmeyen karın ağrıları...Dualar en büyük yardımcımız olur,inanmadıklarımıza inanmaya,inandıklarımızdan vazgeçme zamanı gelmiştir .Tüm gerçekler kafamızda yer değiştirmeye başlar,yeni rollere bürünürler.Umut gelmiş hayatımızın baş köşesine yerleşmiştir ..Kendimizi iyi hissettirecek hikayeler duymak isteriz etrafımızdan , belki !!

Öyle ya da böyle birgün karşılacaksınız benimle ..Hem yaşayacak hem de yaşatacaksınız bu duyguyu etrafınızdakilere benim yüzümden ..Ne kadar uzak o kadar iyi mi ??? Bence evet ... Ne kadar geç karşılaşırsanız benimle o kadar iyi olur sizin için .. Birgün girdim mi hayatınıza bir daha uzaklaştıramassınız beni .. Birgün sizi uykunuzdan ıyandırabilir,birgün bir tatil çıkışı karşınıza çıkabilirim ,birgün en yakın arkadaşınızın acısı olarak belirebilirim ,her türlü kalbinizi ağrıtırım .

Hayatınıza girdiğim andan itibaren geçmişe götürürüm sizi.. Beyninizi zorlamaya başlarsınız  hatırlamadıklarınızı hatırlamak ,aklımızdakileri unutmamak için .. Uzakta kalmış anılar yanıbaşınıza gelir ..Ne severdi,ne yapardı,ne yerdi,ne içerdi,ne okurdu,ne dinlerdi hep aklınızda ... Doğumgünleri,yılbaşı,özel günlerinizi buruk kutlatırım size benden sonra ..
Ama ikiyüzlü değilimdir ..Herkesde üç aşağı beş yukarı aynı duyguları yaşatırım .Pek tesellim de yoktur benim ... Ancak,Allah sıralı ÖLÜM versin ,kalanlara da sabır eylesin .

6 Nisan 2014 Pazar

Bu Sabah Kahvaltıda Ne Yedim?

Dün akşam yemeğe misafirimiz vardı ... Yaptığım yemeklerin tadına bakınca normalden daha fazla yemiş oldum tabii ..
Hele ki yemek listesinde ilk kez yaptığım birşey varsa , test etmeden kaçmak mümkün olmuyor.Normal programa göre daha yoğun ve daha yorgun geçen günlerde daha fazla kahve içtiğimi farkettim ..
Ben de  bu sabah biraz daha sağlıklı bir başlangıç yapayım dedim . Uyanınca iki bardak su içtim ve Ebru Şallı videosu eşliğinde cardio pilates yaptım .
Duş alıp giyindikten sonra bizim küçüğün toplantısına yetişmem gerekiyordu. Kendime sebze suyu hazırladım ve yolda onu içtim .
Semizotu,kivi,elma,havuç,salatalık,zencefil,kereviz sapı,maydanoz ve limon ..Gayet güzel oldu.
Eve döndüğümde hiç açlık hissetmiyordum . Yarınki misafirler için biraz hazırlık yaptıktan sonra artık saat 13.00 olmuştu ..
Yaptığım pastadan kalan üç yumurtanın beyazına bir yumurta daha karıştırarak ,maydanoz ,dereotu ve azcık beyaz peynirli omlet yaptım ve bir dilim ekşi mayalı ekmekle yedim ....

Dünkü yaramazlıkların cezası da böyle yavaş yavaş ödeniyor .



1 Nisan 2014 Salı

TerryB

Benim güzel ve yeni markam .Henüz bebek gibi ,yeni doğdu.Uzun zamandır üzerinde çalıştığım kaz tüyü ,yumuşacık yeleklerim ..Renk renk,boy boy..
Yeni modeller de eklenecek tabii ama onların hazırlanmasını bekleyemeden açtım sitemi.Merak ettim tepkileri .
Yazın geçip de ,sonbahar gelince yeni ürünler de yerini bulacak www.terryb.eu'da ..

Neden yelek diye merak ederseniz,giymekten çok zevk aldığım bir şey olduğu için diye cevap verebilirim .Çok kullandığım için nasıl daha kullanışlı olabilir diye daha rahat karar verebildim .Sıcak tutması,hafif olması ve çift taraflı giyilebilmesinde,kendim giyecekmişim gibi davranmam etkili oldu.Böyle bir başlangıç yaptım.Umarım herkes çok beğenir ve benim Terry B yeleklerimi giyer.

www.terryb.eu
instagram:shopterryb